- Gäller för
- Administratör
- Steg
- 0 Kom igång
- Typ
- Referens
Åtkomstbehörighet
Under Sidinställningar finns Åtkomstbehörighet. Som standard är sidan Tillgänglig för alla (ingen behörighetskontroll), det vill säga alla i organisationen som får läsa handboken.
Tar du bort det valet väljer du under Välj vilka roller som kan se denna sida vilka roller som ska se den. Rollerna kommer från er organisation.
- Utan valda roller: alla med läsbehörighet i organisationen ser sidan.
- Med valda roller: medarbetaren behöver en av rollerna eller en högre roll.
- Kontrollen görs av servern. En sida som medarbetaren inte får se visas inte i listan och går inte att öppna, inte heller med en direktlänk.
- Valda roller sparas i sidans versionshistorik.
Känsliga uppgifter
Lita inte på rollsynligheten ensam för känsliga uppgifter, som lönevillkor. Sådana sidor ska ha en egen behörighet innan de läggs i handboken.
Kräv läskvittens
Kryssa i Kräv bekräftelse från användare, Användare måste bekräfta att de har läst och förstått denna sida, och spara.
Medarbetaren ser då Jag har läst och förstått i handboken på webben och Markera som läst i appen. Bekräftelsen sparas med tidpunkt på medarbetarens konto.
Sidor i ett introduktionspaket kan alltid bekräftas när de öppnas från introduktionen, och introduktionen räknas som klar först när varje sida är bekräftad.